„Cirkus“ SONNY i pre náročného diváka

 

Hm,  hlúpe si takto nazvať článok, ale keď sa nepochválite sami, kto vás pochváli? Ale nie, pravda je inde – vetu v názve som si vypožičala od divákov. A nebola jedna, ani päť, ale desiatky. Krásnych vyznaní, úprimných blahoželaní a slová chvály...ako the best, vyšší level, prekonané očakávanie..., alebo „husia koža“ pri záverečnej kľaňačke.

Áno, ideme stále hore a soňákov pribúda a pribúda. Veď počtom členov  sme sa prvýkrát priblížili k magickej číslovke 200 – aj so štyrmi prípravkami je v Sonny  presne 197 členov od 5 do 40 rokov. Verte, že málokto z tanečných skupín na Slovensku sa môže pýšiť týmto vekovým rozpätím, málokto na Slovensku má takúto početnú a trúfam si tvrdiť i  morálnu silu, súdržnosť a velikánsku chuť tancovať. Už sa možno opakujem, ale je to najmä trénerkou Andy. Veď decká sa namiesto na pani učiteľku, hrajú na Andy (videné na vlastné oči !)

Poďme však späť ku koncertu  TANEČNÝ CIRKUS. Ten videlo 12. a 13. októbra v dome kultúry  viac ako 1500 divákov!!  Čoho si nesmierne vážime. Napĺňa nás to odvahou ísť ďalej!!

A odvahu pri nápadoch sme veru potrebovali i pri tvorbe koncertu. Najmä Andy, ale i my ostatní okolo nej. A tak sa podarilo zlúčiť nápadité choreografie kúzelníkov, artistiek, cvičených mačiek, afrických tigrov,  orientálnych tanečníc, klaunov...., s vydarenými číslami mladých akrobatov (pod vedením Maťa Hlavačku) žonglérov (Jakub Gabčo, Martin Dudáš), klaunice Ester (V. Kuzlbauerová), dvoch  „medveďov“ s krotiteľkou Paulou (Krajčiovou), hosťom programu, spevákom  Lukášom Bečkom a samozrejme vynikajúcim moderátorom a principálom v jednej osobe, Jankom Hyžom.  Celý koncert podtrhla i výborná pódiová projekcia (Miro Tehlár) a zvuk (Stanko Parízek)

Ale opísať sa to aj tak nedá, chce to živý obraz. Ak ste koncert nestihli, pozývame vás o rok.

Všetkým soňákom, najmä tým novým, želám veľa radosti a zážitkov  z tancovania 

a teším sa na chvíle strávené s nimi.

 

Za Centrum voľného času a Dom kultúry v Senici     Dana Kopecká