VICEMAJSTRI SVETA SÚ ZO SENICE!

 

    Tanečníci vedia o čom hovorím! Išlo o Majstrovstvá sveta v disciplínach disco dance v nemeckom Bochume (12.-15. 9. 2013) a o viac ako 80-člennú výpravu tanečnej skupiny SONNY. A kto sa tešil z 2.miesta a z titulu „vicemajster“? Najstaršia formácia Sonny, tzv. HVK 2., čo v preklade znamená hlavná veková kategória nad 31 rokov. Áno, i takýchto tanečníkov skupina Sonny má. A čítajte pozorne ďalej – väčšina z nich patrí medzi zakladajúcich členov Sonny a v polovici z nich tancujú v Sonny už vlastné deti!! Skrátka len čo Slovenská tanečná asociácia túto novú kategóriu v r. 2010 otvorila, mala hlavná trénerka Andy jasno, išla do toho a v roku 2011 získala táto jej unikátna partia svoj prvý titul. Zhodou okolností tiež v Bochume a tiež striebro. Obhajcov titulu sa preto patrí vymenovať – Martin Láska, Andrej Tomiš, Majo Kadlečík, Jarčo Čmarada, Zuzka Florianová, Táňa Lániková, Maťa Dobrucká, Hanka Klingová, Katka Szabová, Magda Galbavá, Danka Odrášková, Maťa Jamrichová, Adriana Havlíková a samozrejme Andy Jakubcová.
Striebro získali nie len s veľkou formáciou a choreografiou Forever wild, ale dokonca i so 7-členným kolektívom, v kategórii diskoskupiny. Obdivuhodné a závideniahodné! Skrátka sú a budú to „forever“ soňáci. Chcú ešte chvíľu zažívať tú spolupatričnosť, nadšenie a adrenalín, ako vtedy pred 15-timi či 20-timi rokmi. S Andy. A doprajú to i svojim deťom, pretože „to“ sami zažili! A ja im strašne moc fandím a dojíma ma to.
Nikto druhý totiž takýto „dospelácky“ tým na Slovensku nemá. Ani nemôže. Pretože žiadna slovenská tanečná skupina v žánri disco dance nemá od roku 1989 a nepretržite tú istú hlavnú trénerku !! Skupina Sonny je dokonca o štyri roky staršia ako samotná Slovenská tanečná organizácia. Dosť argumentov na to, aby som tejto divokej partii už navždy hovorila slovenský národný tým.
Ďalší, v poradí tretí pohár, priviezla z Bochumu skupina Sonny HVK 1., (nad 15 rokov), a to za vynikajúce finálové šieste miesto s choreorafiou Pieces gold. Vybojovali si ho cez tri kolá spomedzi 16-tich ďalších formácií. A zo Slovenska boli na tomto svetovom šampionáte opäť jediní!!!! Kde sa stratili odchovanci ostatných slovenských skupín?
I Sonny junior (11-14 rokov) sa nemusí za svoj výkon veru hanbiť. Skončili síce až na 12. mieste, z 25-tich formácií, ale de facto to bolo najlepšie umiestnenie, v tejto kategórii, zo zúčastnených slovenských skupín.
Trocha sklamaní sme z hodnotenia našich najmladších, formácie Sonny Deti. Ale darmo, do duše porotcov nevidíte. Ani konkurencia nebola jednoduchá. Od namakaných Rusov a Ukrajincov, precíznych Švédov, sebavedomých Belgičanov, dokonalých Čechov..., cez bielych Juhoafričanov, temperamentných Talianov, či domácich Nemcov, Poliakov, Francúzov.... až po všetky severské európske krajiny..
Z ďalších výsledkov treba spomenúť 7. miesto v kategórii diskoskupina - Sonny Deti (z 25), 8.miesto v kategórii disco duo - Simona Királová a Laura Šmidová (z 51) alebo 14. miesto v kategórii diskoskupina -Sonny HVK 1. (z 36)
Záver ? Zážitky, skúsenosti, motivácia a chuť športovať a baviť sa! A tak je to správne!

Za Sonny, CVČ a MsKS i za seba, Dana Kopecká