Adrenalín a pravda v Bochume

    A úprimná ľútosť, že som tam nebola osobne ! Toľké hormóny šťastia by som za nepohodlie 15-hodinovej cesty na Majstrovstvá sveta tuším ešte dokázala vymeniť!!! Ale nevymenila. Všetko som však vnímala aspoň cez SMS a nestačila sa čudovať. O čo viac sa tanečnej skupine Sonny nedarí na Majstrovstvách Slovenska, o to viac sa im vždy zadarí v Nemecku, v Bochume.  Verili si a na šampionát vyrazili dvomi autobusmi, s tromi súťažnými formáciami. A verila som i ja, pretože tohtoročné choreografie a kostýmy sa Andy mimoriadne vydarili!! Ak ste videli napr. „Extravaganz“ formácie Sonny HVK l., musíte mi dať za pravdu, tajil sa pri tom dych!  Kde na tie nápady Andy chodí? To isté platí i o formácii Sonny - Deti. A výsledky na Majstrovstvách sveta v disco dance tomu zodpovedali. Sonny –hlavná veková kategória 1. (do 30 rokov) sa ako najlepší súbor zo Slovenska umiestnili na 8. mieste (ak sa vám to nezdá, tak zopakujem – ôsme miesto na svete!!!).  Sonny Deti sa prebojovali ako jediní Slováci do finále a skončili s choreografiou „Get the party started“ na vynikajúcom  6. mieste. Veľkú radosť mali najmä z krásneho finálového pohára! A ja netajím obdiv k Andy, ako tieto naozaj malé deti (niektoré majú iba  7, či 8 rokov) dokázala natrénovať, naučiť ich správať sa vo veľkom majstrovskom svete, prirodzene si veriť a najmä veriť značke Sonny! Je to ich veľká pani učiteľka a čo povie ona to stopercentne platí!!!!

Andy skrátka kráča dopredu a ťahá so sebou stovky tanečníkov. Nie len tých od 7 do 20 rokov, ale verte, či neverte i tých oveľa starších. V plnej paráde ich máte na fotografii a treba si ich dobre popozerať. Pretože až ich stretnete na ulici – stretli ste VICEMAJSTROV SVETA z Bochumu, v kategórii disco dance nad 31 rokov! Ich choreografia TIC TOC a zároveň  premiéra tejto skupiny na MS stála za to a desiatky hodín na tréningu cez prázdniny z nich určite nikto neľutuje. Spoločné zážitky na roky strávené v Sonny musia byť silná záležitosť, keď sa táto partia dokázala vyhecovať a vrátiť! Strieborný comemback! .. a štyria z nich majú v Sonny už vlastné deti! Bez komentára!

Všetci z veľkej rodiny Sonny máme radosť a z celého srdca BLAHOŽELÁME – rodičia, Centrum voľného času, Mestské kultúrne stredisko a určite aj tí, kto ich poznáte.

     A nie je to jediný tohtoročný úspech skupiny. Majú za sebou 7 medailových umiestnení zo súťaží v Zlíne a v Skalici, 3 medailové a 5  finálových umiestnení na majstrovských a pohárových súťažiach v Senici a Považskej Bystrici a 4. a 9. miesto z ME v Poľsku.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

  Všetky majstrovské choreografie, a pochopiteľne nie len tie, môžete vidieť  v sobotu

15. októbra 2011  na XXI. koncerte Sonny (16,00 a 18,30 v DK Senica), na ktorý vás

srdečne  p o z ý v a m e.

 Koncertom „UNIVERSUM“  skupina vstúpila do tretieho desaťročia a tancom vzdá hold našej planéte Zem. Predpredaj vstupeniek v Infosene a u tréneriek.

Koncerty pre záujemcov zo škôl  sa konajú 14.10.2011 o 9,00 a 11,00 h. (1 €). Ak máte záujem, môžete sa prihlásiť telefonicky v CVČ (6513539)

 

Dana Kopecká, CVČ Senica