Živel SONNY

 

Nie, skupina nemá žiadne výročie (aj keď Andy áno!, ale o tom inokedy a inak), ale predsa je dôvod písať, pochváliť a poďakovať za reprezentáciu.

Veď od 7. apríla nazbierali  tanečníci  na súťažiach v Zlíne, Topoľčanoch, Bratislave, Malackách a Skalici šesť zlatých, sedem strieborných, štyri bronzové, štyri ďalšie finálové umiestnenia súborov s postupom na Majstrovstvá Európy, niekoľko sólových postupov na ME z radov najmladších detí - Maťko Florián, Albert Macek, Laura Šmidová, Karin Jurková  a duo Albert Macek a Simona Királová + jednu špeciálnu cenu zo Saltare Orbis. Z týchto cien je však jedna, na ktorú sa čaká i celú kariéru  – titul Majster Slovenska v kategórii HVK z májových Majstrovstiev SR v Bratislave, s choreografiou „S faktor“ Blahoželáme dievčatá!

A tento vzácny titul získala na Majstrovstvách SR i skupina Sonny Deti II.- v kategórii B!!

Čo dodať! Soňáci napredujú a pretrhávajú cieľové pásky viac ako inokedy. Čím to je ? Možno i tým, že skupina má už  9 samostatných súborov, z toho dve prípravky, tri skupiny v súťažnej kategórii B a štyri hlavné súťažné súbory v kategórii A, zaregistrovaných v slovenskej tanečnej organizácii STO D IDO. Alebo tým, že dokopy vyznáva značku Sonny  146 tanečníkov - detí, mládeže a dospelých od 4 do 40 rokov.A to už je sila, ktorá niečo znamená. Keby sme zarátali i rodičov, nezmestíme sa ani do senickej kinosály. A nezabudnime  na trénerov, pretože tými to bude najviac – zakladateľka a hlavná trénerka Andy Jakubcovú a tri stále ešte aktívne tancujúce trénerky Martina Jamrichová, Zuzka Lásková-Florianová a Soňa Pastorková.

Bola som v roku 1994 v CVČ u zrodu Sonny junior a vidím celý ten posun, postup a súvislosti. Vidím stále väčšie nadšenie, vidím lásku k tanci, srdcia na tričkách..., spolupracujúcich rodičov, zaznamenávam veľké priateľstvá na celý život i kamarátstva medzi veľkými a tými najmladšími,... a osobne s nimi  zažívam parádne chvíle na každoročných letných sústredeniach a občas i zahraničných súťažiach. A keď potom počujem „obyčajné, táborové“  malu, malu, malu  ako rituál pred nástupom na tanečnú plochu.... zachveje sa srdce i mne. 

V CVČ Stonožka i v dome kultúry máme radosť, že to všetko prirodzene ide ako má, že nám školy a DK poskytujú priestory, že sú všetci zdraví, a že máme podporu rodičov. Problém sú jedine peniaze, ale koho by v tejto dobe netrápili!

Držte sa Soňáci pokope čo najdlhšie! A so cťou reprezentujte mesto i seba na nadchádzajúcom Svetovom tanečnom pohári v Ústí nad Labem a na júlových Majstrovstvách Európy v Dánsku. Konkrétne držíme palce formáciám  Sonny DETI, Sonny JUNIOR a Sonny HVK, disko skupinám DVK, JVK a HVK všetkým postupujúcim duám a sólistom.

A všetci sa vidíme 13. októbra 2012, na 23. tanečnom koncerte Sonny v DK.

 

Dana Kopecká, vedúca odd. kultúry CVČ Senica